Trumpi nõunik Bannon andis end FBI-le üles

Copy
Steve Bannon.
Steve Bannon. Foto: KEVIN LAMARQUE/Reuters/Scanpix

USA ekspresidendi Donald Trumpi kauaaegne liitlane Steve Bannon andis end täna Föderaalsele Juurdlusbüroole (FBI) üles, süüdistatuna kohtu solvamises seoses keeldumisega 6. jaanuari kongressirünnaku kohta tunnistusi anda.

Bannonile esitati süüdistus reedel, pärast seda kui ta oli keeldunud andmast tunnistusi ja dokumente kongressi erikomiteele, mis uurib Trumpi toetajate vägivaldset rünnakut USA kongressi vastu päeval, mil kinnitati Joe Bideni võitu mullustel valimistel.

Uurijad usuvad, et Bannonil ja teistel Trumpi nõunikel võib olla infot Valge Maja ja Kapitooliumile tunginud mässuliste seoste kohta.

Bannoni vastu esitati kaks süüdistuspunkti, millest kumbki võib kaasa tuua kuu kuni aastase vangistuse.

Süüdistuse esitamine oli suur võit asja uurivale komiteele, mis on rinda pistnud Trumpi katsega tõkestada tunnistuste andmist ja tõendite esitamist ettekäändel, et endise presidendina talle selline kohustus ei rakendu.

"Steve Bannonile süüdistuse esitamine peaks andma selge sõnumi kõigile, kes arvavad, et nad võivad erikomiteed eirata või juurdlusele vastu puksida: keegi ei ole seadusest kõrgemal," ütlesid komitee juht Bennie Thompson ja asejuht Liz Cheney.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles