Video: sõbrapäev kui tulutoov äri Pakistanis

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valentini- ehk sõbrapäeva tähistamine on väga tulutoov Pakistanis, sest selle populaarsus on viimastel aastatel oluliselt suurenenud, vahendab Reutersi video.

Kuigi tegemist pole traditsioonilise islamistliku pühaga, püüavad kohalikud ettevõtjad seda läbimüügi suurendamiseks ikkagi ära kasutada.

Finantskeskuses Karachis olevas kingituste poes on ettevalmistused täies hoos. Välja on pandud lilli, sõbrapäeva kaarte ja kingitusi, vahendab Reuters.

Dublinis sündinud ettevõtja Shehzi Chagla pani oma äri ehk Butler's Chocolate Cafe püsti 2009. aastal. Ta müüb spetsiaalseid valentinipäeva tooteid ligi 50 USA dollari eest, mis on kaks korda nii palju kui tavalise inimese päevane teenistus.

Valentinipäevaks on hea teha ettevalmistusi, kuna šokolaadi läbimüük kasvab, jutustas Chagla. Iga toote müümine on ettevõtja sõnul kasulik juba ainuüksi šokolaadi kõrge hinna tõttu.

Chagla jutu järgi võrdub keskmiselt kümne šokolaadikarbikese müümine sellega, et kohvik on rahvast täis. «Meid teeb see väga, väga rõõmsaks. Sõbrapäeval suureneb šokolaadi läbimüük tavapärasega võrreldes kümme korda ja kohvikus on kliente 3 -4 korda enam.»

Ärianalüütik Khurram Baic rääkis, et sõbrapäeva tähistamine on väga tulutoov. Täpseid numbreid läbimüügi suurenemise kohta pole, kuna majandusvallas neid eraldi ära ei tooda. «Kui vaadata hindu, siis tõusevad need kümme protsenti sellega võrreldes, mis need on ülejäänud ajal aastas,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles