Türgi pidas kinni Haiti presidendi mõrvas kahtlustatava

Copy
Haiti presidendi mõrvas kahtlustatav Samir Handal pärast kinnivõtmist Istanbuli lennujaamas.
Haiti presidendi mõrvas kahtlustatav Samir Handal pärast kinnivõtmist Istanbuli lennujaamas. Foto: Türgi politsei / AP / Scanpix

Türgi politsei võttis kinni mehe, keda peetakse Haiti presidendi Jovenel Moïse juulis toimunud mõrva peamiseks kahtlusaluseks.

Samir Handal peeti kinni esmaspäeval Istanbul lennujaamas saabumisel Ühendriikidest ning ta toimetati trellide taha, kus teda võib hoida kuni 40 päeva, teatas uudisteagentuur DHA.

Handalil olid vahistamise hetkel olemas Haiti, Jordaania ja Palestiina passid, kinnitas DHA; ehkki tema vanust ja kodakondsust ei öeldud.

Haiti välisminister Claude Joseph säutsus Twitteris, et helistas oma Türgi kolleegile Mevlüt Çavuşoğlule, et teda tänada Moïse mõrvas «uurimisele kõige enam huvi pakkuva inimese kinnivõtmise eest».

Moïset tulistati oma kodus Port-au-Prince'is 7. juulil ning ehkki mõrvas kahtlustatuna on kinni peetud kümneid inimesi, on rünnaku tellinud isikud jäänud seni saladuseks.

Möödunud kuul vahistati Jamaical endine Colombia sõjaväelane, keda Haiti võimud mõrvaga seoses taga otsisid.

Rünnaku käigus tapsid Haiti relvajõud kolm kolumbialast ning veel 18 võeti vahi alla, lisaks veel üks Haiti päritolu Ühendriikide kodanik.

Presidendi mõrv süvendas Haitis niigi valitsevat kriisi. Saareriigis on probleeme julgeolekuga, kasvab jõugukuritegevus ning röövitud inimeste arv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles