Postimees Brüsselis ⟩ Läti kaitseminister on saanud Eesti kaitseliitlastelt isiklikke abipakkumisi

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Läti kaitseministri Artis Pabriksi arvates peaks Euroopa Liit rünnaku alla jäänud piiririikidele abi saatma ja andma ka raha tara ehitamiseks piirile. 
Läti kaitseministri Artis Pabriksi arvates peaks Euroopa Liit rünnaku alla jäänud piiririikidele abi saatma ja andma ka raha tara ehitamiseks piirile. Foto: Evija Trifanova/Scanpix

Läti kaitseministri Artis Pabriksi sõnul on ta juba praegu saanud isiklikke sõnumeid Eesti kaitseliitlastelt, kes on valmis tulema appi kaitsma nende ja Valgevene vahelist piirilõiku.

«Ma ei välistaks, et võib tekkida vajadus Eesti abi järele, kui olukord peaks halvenema, kuid hetkel pole me halvimas olukorras,» sõnas Pabriks eile hommikul ELi kaitseministrite kohtumise teise istungipäeva eel.

«Seis pole nii halb kui Poola piiril, kuid meie piiri üritatakse järjepidevalt ületada. Iga öö üritab seda teha umbes 30 inimest,» rääkis Läti kaitseminister. «Me jälgime hoolega olukorda Leedus ja Poolas, oleme nendega pidevas ühenduses ja valmis seisuks, kus osa neist hübriidmigrantidest liigub üles põhja poole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles