New Delhi koolid jäävad õhusaaste tõttu määramata ajaks kinni

BNS
Copy
New Delhi
New Delhi Foto: EPA/Scanpix

India pealinna New Delhi koolid jäävad õhusaaste tõttu määramata ajaks kinni, inimestel soovitatakse teha võimaluse korral tööd kodukontories ning mittehädavajalikel veokitel on keelatud linna siseneda.

Kahekümne miljoni elanikuga New Delhi on tuntud kui maailma üks kõige enam saastatud linnu, milleks annavad põhjust tehaseheitmed, autode heitgaasid ja põllumajandusjäätmete põletamisest tekkiv suits.

Delhi pealinnaterritooriumi valitsus andis laupäeval korralduse sulgeda koolid nädalaks ja keelas neljaks päevaks ehitustööd.

Teisipäeva õhtul edastatud korralduses teatas aga Delhi õhukvaliteedi komisjon, et kõik haridusasutused jäävad kinni kuni uue teateni.

Kõikidel veokitel, mis ei vea elutähtsaid kaupu, keelatakse siseneda pealinna kuni 21. novembrini ning valdav osa ehitustöödest peatati.

Pealinnast 300 kilomeetri raadiuses asuvast 11 soojuselektrijaamast kuuele anti korraldus peatada töö kuni uute juhtnöörideni.

Komisjon lisas, et vähemalt 50 protsenti avaliku sektori töötajatest peaksid töötama kodust. Samas kutsuti ka erafirmasid seda tegema.

Hiigellinna saastetase on sel nädalal olnud õhukvaliteedi indeksi järgi 500-pallisel skaalal üle 400. Eelmisel nädalal tõusis see maksimaalse 500-ni.

2020. aastal avaldatud raporti kohaselt suri 2019. aastal New Delhis õhusaaste tõttu 17 500 inimest.

Šveitsi organisatsioon IQAir leidis 2020. aastal avaldatud aruandes, et maailma 30-st kõige saastatumast linnast 22 asuvad Indias. Delhi on maailma kõige saastatum pealinn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles