Arstid: Saakašvili on kriitilises seisundis

Copy
Mihheil Saakašvili.
Mihheil Saakašvili. Foto: Alexander Shcherbak/Alexander Shcherbak/TASS

Nädalaid näljastreiki pidanud Gruusia vangistatud opositsiooniliider ja ekspresident Mihheil Saakašvili on kriitilises seisundis ja tal puudub nõuetekohane arstiabi, teatasid kolmapäeval meedikud.

«Patsiendi hetkeseisu hinnatakse kriitiliseks,» ütles Gruusia inimõiguste ombudsmani moodustatud meedikute nõukogu avalduses, mida edastas uudisteagentuur AFP.

Avalduses lisati, et vanglahaigla ei vasta Saakašvili meditsiinilistele vajadustele.

Uudisteagentuur Interfax vahendas varem päeval, et õigusvahemehe Nino Lomdžaria soovitusel kokku pandud rühm tuntud Gruusia arste vaatas teisipäeval viie tunni jooksul vanglahaiglas läbi ekspresident Mihheil Saakašvili ja leidis, et teda ei peaks seal ravima.

«Viisime läbi mõnigad analüüsid Mihheil Saakašvili tervise osas ja võime öelda, et ta tõesti nälgib, ning seda kinnitavad ka teda ööpäevaringselt jälgivad arstid. Ma ei ütleks, et tema tänane seisund vajab intensiivset ravi ja teraapiat,» lausus ajakirjanikele arst Giorgi Grigolia.

Tema sõnul on Saakašvili palat hästi varustatud, kuid uus meditsiinitehnika toodi vangla haiglasse vaid nädala eest.

«Saakašvili järele valvavad vahetustega vabariikliku haigla litsentseeritud arstide brigaadid. Praegu ei vaja Saakašvili reanimatsiooni, tal on vaja intensiivset teraapiat. Minu isiklik arvamus on, et sellise patsiendi nagu Saakašvili ravimine ei ole selles meditsiiniasutuses otstarbekas, sest selles olukorras pole tarvis mitte üksnes reanimatolooge, vaid ka teiste erialade arste, kes on olemas mitmeprofiilses kliinikus,» tõdes Grigolia.

Ukraina kodanikust ekspresident Saakašvili naasis salaja Gruusiasse 29. septembril. Ta peeti 1. oktoobril Thbilisis kinni ja toimetati Rusthavi vanglasse, kus alustas näljastreiki. 8. novembril viidi endine riigipea sugulaste ja advokaatidega kooskõlastamatult Thbilisis asuvasse vanglahaiglasse.

Gruusia süüdistab Saakašvilit mitmes kriminaalasjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles