Eestlasest WHO ametnik Jarno Habicht: pandeemia on lakmuspaber meie ühiskonnale (1)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Koroonaviirusega nakatunud laps Kiievi lastehaiglas. Ukraina haiglates napib koroonapatsientidele hapnikku. 
Koroonaviirusega nakatunud laps Kiievi lastehaiglas. Ukraina haiglates napib koroonapatsientidele hapnikku. Foto: Sergei Supinski/AFP/Scanpix

Ilma ülemaailmse solidaarsuseta, eriti rikaste riikide poolt, ei võida mingil juhul Covid-19 pandeemiat, ütles peagi maailma riike suurnõupidamisele kutsuva Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) esindaja Ukrainas Jarno Habicht.

Eelmisel aastal oli suur ebavõrdsus riikide vahel Covidi-testide hankimisel ning rasketele haigetele vajaliku hapniku kindlustamisel, tänavu näeme samasugust ebavõrdsust vaktsiinide kättesaadavuses ning juba on selge, et järgmisel aastal tekib ebavõrdne seis Covidi-ravimitega, loetles Habicht.

«Kui meil pole globaalset solidaarsust, siis on meil väga-väga raske pandeemiast välja tulla,» väitis WHO Euroopa suurimat esindust juhtiv Habicht intervjuus Postimehele. «Niikaua, kuni sul on üks koht maailmas, kus lõke lööb leekima, pead sa [pandeemiaks] valmis olema. See on nagu rabapõleng. Tundub, et kõik on juba rahulik, aga kuskil ikka hõõgub ja siis läheb jälle uuesti [põleng] lahti.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles