WTA juht ähvardab Hiinat turniiride lõpetamisega

BNS
Copy
Peng Shuai
Peng Shuai Foto: Reuters/ScanPix

Naiste tenniseliit WTA teatas valmisolekust tenniseturniire Hiinas mitte korraldada, kui Hiina tennisetäht Peng Shuai jääb teadmata kadunuks ja talle osaks saanud seksuaalvägivalda ei uurita.

Endine Wimbledoni ja Prantsuse lahtiste paarismängu võitja Peng süüdistas novembri algul Hiina endist asepeaministrit Zhang Gaolid seksuaalrünnakus. Need väited kõrvaldati kiirelt Hiina Twitterile sarnanevalt Weibo platvormilt ja sellest ajast on 35-aastane tennisetäht kadunud.

WTA juht Steve Simon ütles CNNile, et on valmis Pengi turvalisuse nimel kaotama tulutooval Hiina turul sadu miljoneid dollareid. «Oleme kindlasti valmis oma tegevuse välja tõmbama ja tegelema kõigi sellega kaasnevate komplikatsioonidega,» ütles Simon. «Sest see on kindlasti suurem kui äri,» lisas ta.

Vaatamata sellele, et surve Hiina võimudele Pengi olukorra ja turvalisuse selgitamiseks on kasvanud, pole Peking tema kohta midagi avaldanud.

Hiina riiklik telejaam CGTN näitas sel nädalal ekraanipilti, väites, et tegemist on Pengi e-kirjaga Simonile ja teistele WTA juhtidele, kus ta kinnitab, et esitatud süüdistused ei vasta tõele ja lisab, et ta on kodus ja temaga on kõik hästi.

Simoni sõnul on tal raske uskuda, nagu võiks e-kiri autentne olla ja peab seda lavastatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles