Kreekas lõppes tagaajamine kiirteel seitsme migrandi surmaga

Copy
Kreeka politseiauto. Foto on illustreeriv.
Kreeka politseiauto. Foto on illustreeriv. Foto: Pantelis Saitas/EPA/Scanpix

Kreeka põhjaosas sai surma seitse ja viga kaheksa migranti, kelle auto paiskus ümber pärast seda, kui nad olid Türgi piiri lähedal üritanud politsei teetõket vältida.

Kuus meest ja üks naine hukkusid vahetult pärast südaööd Thessaloniki ja Türgi piiri vahelisel kiirteel toimunud intsidendis.

Viga sai ka sõiduki moldovlasest juht, kes oli väidetavalt smugeldaja. Ta oli üritanud maanteel politseikontrollist kõrvale hiilida, põhjustades tagaajamise. Korrakaitsjate sõnul paiskus migrantide auto jälitamise ajal läbi maantee kaitsepiirde ja paiskus ümber.

Hukkunute päritolu pole veel selge, kuid kõik vigastatud olid mehed – neli Pakistanist, kaks Afganistanist ja üks Nepalist.

Aasiast ja Lähis-Idast pärit migrandid, kes soovivad Euroopa Liitu siseneda, kasutavad regulaarselt Evrose jõge, mis tähistab Türgi ja EL-i liikmesriigi Kreeka vahelist piiri.

Kreeka, eriti selle saared Egeuse mere idaosas, on sageli olnud Türgist saabuvate ja Euroopa Liitu siseneda soovivate migrantide ja varjupaigataotlejate esimene sadam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles