Biden andis tervisekontrolli ajaks võimu asepresidendile

Copy
USA president Joe Biden tervisekontrolli saabumas.
USA president Joe Biden tervisekontrolli saabumas. Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

USA president Joe Biden andis reedel lühikeseks ajaks võimu asepresident Kamala Harrisele, sest ta pandi regulaarse tervisekontrolli käigus läbi viidava kolonoskoopia tarvis narkoosi alla.

Pärast protseduuri läbimist võttis Biden võimuohjad tagasi.

Pressiesindaja Jen Psaki postitas Twitterisse, et Biden rääkis Harrise ja oma kantseleiülemaga umbes kell 11.35 (kell 18.35 Eesti aja järgi) ning oli selleks ajaks «naasnud oma kohustuste täitmise juurde».

Biden oli heas tujus ning viibis Walter Reedi haigla presidendiruumides, et viia lõpule ülejäänud osa oma tavapärasest tervisekontrollist lõpule, säutsus Psaki.

Biden, kes on USA ajaloo vanim president, saab laupäeval 79-aastaseks.

Reede hommikul läks ta tavapäraseks iga-aastaseks läbivaatuseks Walter Reedi meditsiinikeskusesse Washingtoni lähedal. Tegemist on Bideni esimese tervisekontrolliga presidendina.

Kolonoskoopia ajaks tehti talle narkoos ja nagu üldiselt tavaks, võtab selleks ajaks võimu, mis tähendab muu hulgas kontrolli relvajõudude ja tuumarelvaarsenali üle, asepresident.

«President Biden annab lühikeseks ajaks, kui ta on narkoosi all, võimu asepresidendile. Asepresident töötab sel ajal oma kabinetis läänetiivas,» ütles pressisekretär Jen Psaki.

Harris on Ühendriikide esimene naisasepresident.

Bideni terviseandmeid jälgitakse tähelepanelikult, sest ta on teatanud kavatsusest kandideerida 2024. aastal teiseks ametiajaks.

Biden lubas enne presidendiks saamist olla valijate ees oma tervise asjus täiesti läbipaistev. President ei joo ega suitseta ja enne valimist tegi ta nädalas vähemalt viis tundi väljas tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles