Soomes käib arutelu Vene piirile tara rajamise üle (2)

Copy
Venemaa-Soome piiripunkt. Foto on illustreeriv.
Venemaa-Soome piiripunkt. Foto on illustreeriv. Foto: Belinsky Yuri / TASS/Scanpix

Soomes arutavad poliitikud ja avalikkus tõkete rajamist Vene piirile, mis takistaksid väljaspool ametlikke piiripunkte migrantidel piiri ületada.

Teema tõusis esile pärast seda, kui opositsiooniliige, endine siseminister Kai Mykkänen Koonderakonnast väljendas usutluses väljaandele Demokraatti soovi, et valitsus peaks idapiirile piiritara rajamist arutama, teatas avalik-õigusliku ringhäälingu Yle portaal.

Poliitik osutas, et pärast Lähis-Idast pärit ebaseaduslike migrantide tungimist Valgevene kaudu Euroopa Liidu piirile on hakatud selliseid tõkkeid ehitama Poolas, Leedus ja Eestis.

Hiljuti püstitas piiritara ehitamise küsimuse ajaleht Iltalehti. Siis pidasid küsitletud ehitusspetsialistid seda mõtet naeruväärseks ja teostamatuks, kuna piiril puudub seda võimaldav taristu, sealhulgas teed.

Soome piirivalve kagupiirkonna asejuht Jukka Lukkari leidis usutluses Ylele, et piiritara rajamine kogu piiri ulatuses pole otstarbekohane, kuid piiripunktide läheduses võib see olla õigustatud. See aga eeldaks poliitilist otsust.

Yle portaal märgib, et piiriaia ehitamist arutati valitsuses mitu aastat tagasi, kui levis sigade Aafrika katk ja Soome ei tahtnud, et Venemaalt tulevad metssead loomadele üliohtlikku haigust edasi kannaksid.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles