Kanadas on maalihke järel leitud nelja inimese surnukehad

Copy
Üleujutused Kanada Briti Columbia provintsis. Foto on illustratiivne.
Üleujutused Kanada Briti Columbia provintsis. Foto on illustratiivne. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP / Scanpix

Kanada Briti Columbias asuva Pembertoni küla lähedalt on tugevatest vihmadest põhjustatud maalihke järel leitud nelja inimese surnukehad, teatasid laupäeval võimuesindajad.

Esmaspäeval leiti naise õnnetuskohalt naise laip. Veel kolm surnukeha avastati teisipäeval ja neljapäeval. Samas piirkonnas on kadunud veel üks inimene.

«Reedel jätkati jõupingutusi viienda kadunuks tunnistatud inimese leidmiseks, kuid kahjuks on need katsed siiani ebaõnnestunud,» ütles koroner Lisa Lapointe.

Mudalihe leidis aset esmaspäeval, kui Lillooeti ja Pembertoni vahelise maanteelõigu sulges kivide- ja prahivaring.

Kanada saatis sõjaväe appi evakueerima elanikke ja toetama kogukondi Vaikse ookeani rannikupiirkonnas, kus kuulutati kolmapäeval paduvihmast põhjustatud tulvade ja maalihete tõttu välja eriolukord.

Tuhanded inimesed olid sunnitud kodudest põgenema ning Vancouver ja selle sadam olid vahepeal muust maailmast äralõigatud.

Briti Columbia provintsi valitsus teatas reedel, et piirab mitmes piirkonnas kütusekogust, mida inimesed saavad bensiinijaamades osta, ning mittehädavajalikku reisimist.

Provintsi avaliku julgeoleku minister Mike Farnworth ütles, et mittehädavajalikele sõidukitele müüakse korraga maksimaalselt 30 liitrit kütust. Korraldus kehtib 1. detsembrini.

Farnworth rõhutas samas, et politsei ei hakka patrullima bensiinijaamades tagamaks reeglite täitmist.

Provintsivalitsus keelas ka mittehädavajaliku reisimise mitmel maanteelõigul.

Transpordiminister Rob Fleming ütles, et maanteid võivad kasutada ainult esmatarbekaupu vedavad või elutähtsaid teenuseid pakkuvad sõidukid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles