POSTIMEES LEEDUS «Me ei tea tegelikult, kui palju inimesi on piiril surnud» (10)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Sienos Grupė vabatahtlikud Ugnė Raščiūtė (vasakul) ja Ewa Wołkanowska-Kołodziej (paremal) nende Rūdiškėsi baasis.
Sienos Grupė vabatahtlikud Ugnė Raščiūtė (vasakul) ja Ewa Wołkanowska-Kołodziej (paremal) nende Rūdiškėsi baasis. Foto: Margus Parts

Kümne kilomeetri kaugusel Leedu-Valgevene piirist, Rūdiškėsi külas tegutseb grupp vabatahtlikke, kes valmistavad ette abipakke piiril hätta sattunud migrantidele. Hoolimata sõimukirjadest ja võimude umbusklikust suhtumisest usuvad nad, et nende tegevus on vajalik.

«Me oleme siin valves, sest siit on piirini vähem maad. Meil on oma graafik ja siin on kohapeal alati inimesed olemas. Lisaks on meil oma telefoninumber Facebookis ja teistes kanalites, et inimesed saaksid helistada. Keegi on alati valmis vastama,» selgitas Ugnė Raščiūtė, kes oli eelmisel reedel ise esimest korda Rūdiškėsis kolmepäevases vahetuses.

Peale Ugnė oli seekord valves ka Ewa Wołkanowska-Kołodziej, kes tegutseb samuti igapäevatöö kõrvalt Sienos Grupė nimelises vabatahtlike ühenduses. Ugnė on ametilt sotsiaaltöötaja, Ewa ajakirjanik. Mõlemad käivad Rūdiškėsi 40 kilomeetri kauguselt Vilniusest.

Alles kuu aja eest tegevust alustanud Sienos Grupėsse kuulub vaid paarkümmend inimest, kuid nende hallata on suur osa Leedu-Valgevene piirile hätta jäänud migrantidega suhtlemisest.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles