Hollandis jätkusid kolmandat päeva protestid koroonapiirangute vastu

Copy
Rotterdam pärast meeleavaldust.
Rotterdam pärast meeleavaldust. Foto: Jeffrey Groeneweg / ANP / AFP / Scanpix

Paljudes Hollandi linnades puhkesid pühapäeval kolmandat päeva järjest rahutused valitsuse koroonapiirangute vastu, teatasid politsei ja kohalik meedia.

Meeleavaldajad lasid ilutulestikurakette ja vandaalitsesid riigi põhjaosas Gröningenis ja Leeuwardenis, idas Enschedes ja lõunas Tilburgis.

«Mitu väikest rühma hävitavad kesklinnas asju,» ütles Gröningeni politsei pressiesindaja AFP-le.

«Keskuses on korra taastamiseks kohal märulipolitsei.»

Võimud kuulutasid Saksamaa piiri lähedal Enschedes välja eriolukorra ning käskisid inimestel tänavatelt eemale hoida, teatas politsei Twitteris.

«Äsja peeti kesklinnas kinni viis inimest mässule õhutamise ja avaliku vägivalla eest. Meie üleskutse on koju minna,» teatas politsei.

Jalgpallimatš lähedalasuvas Leeuwardeni linnas katkestati ajutiselt, kui Covidi piirangute tõttu mängule mittelubatud toetajad loopisid väljakule ilutulestikurakette, teatas Hollandi meedia.

Rahutused said alguse reede õhtul, kui sadamalinnas Rotterdamis kasvas koroonapiirangute vastane meeleavaldus täiemahuliseks mässuks, mille käigus avas politsei tule ja neli inimest sai haavata.

Reede õhtul loopisid märatsejad Haagis politseinikke ilutulestikurakettide ja kividega ning põletasid jalgrattaid ja mopeede.

Kolm päeva kestnud meeleavalduste jooksul on riigis vahistatud üle 100 inimese ja vähemalt 12 on saanud vigastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles