Brasiilia politseinikud lõpetasid karnevali eel streikimise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta Rio sambakarnevali osavõtja.
Eelmise aasta Rio sambakarnevali osavõtja. Foto: SCANPIX

Rio de Janeiros lõpetasid politseinikud ja tuletõrjujad streigi ajal, mi iga-aastase karnevalini on jäänud vaid loetud päevad, vahendab BBC.

Osariigi ametiühingu esindajad sõnasid, et on nõustunud palgatõusu saamiseks korraldatud streigi lõpetama. Varem teatasid nad, et meeleavaldused avaldasid vaid piiratud mõju, üks politseijõud otsustas ka juba siis streigi lõpetada.

Bahia osariigi politseinikud otsustasid oma 12-päevase streigi lõpetada, kui neile pakuti 6,5-protsendilist palgatõusu. Bahia ametnike sõnul lepiti ka kokku, et ühtegi töö katkestanud politseinikku ei karistata.

Politseinike streik viis ka olukorrani, kus võimud pidid korra tagamiseks rakendama sõjaväe ja föderaalpolitsei abi, sest sagenesid teated mõrvadest ja vägivallajuhtumitest.

Rio de Janeiro politseinikud jätkasid aga streiki neile pakutud 39-protsendilisest palgatõusust hoolimata. Ka teatasid ametiühingute, et 39 protsendist ei piisa aastakümneid kestnud palgalanguse kompenseerimiseks.

Rios selle nädalal reedel algav karneval on maailma suurim selletaoline sündmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles