Spahn: sakslased vaktsineeritakse, paranevad või surevad

Copy
Saksa tervishoiuminister Jens Spahn.
Saksa tervishoiuminister Jens Spahn. Foto: Tobias Schwarz/AFP / Scanpix

Enamik sakslasi on mõne kuu pärast koroonaviiruse vastu vaktsineeritud, sellest paranenud või surnud, hoiatas esmaspäeval terviseminister Jens Spahn, kutsudes inimesi vaktsineerima.

«Selle talve lõpuks, nagu küüniliselt öeldakse, on enam-vähem kõik Saksamaal vaktsineeritud, paranenud või surnud,» ütles Spahn, süüdistades kõrges nakatumises «äärmiselt nakkavat delta varianti».

«Seepärast soovitame nii tungivalt vaktsineerimist,» lisas minister.

Saksamaal on koroonaviirusse nakatumine tõusnud viimastel nädalatel rekordtasemeni, haiglad hoiatavad intensiivravikohtade kiire täitumise eest.

Kuigi koroonaviiruse vastaseid vaktsiine on saada vabalt ja tasuta, on vaid 68 protsenti Saksamaa elanikest täielikult vaktsineeritud ning ekspertide hinnangul on see tase pandeemia kontrolli all hoidmiseks liiga madal.

Robert Kochi instituudi teatel tuvastati viimase ööpäevaga riigis 30 643 koroonaviirusse nakatumist, alates pandeemia algusest on Saksamaal leidnud kinnitust üle 5,3 miljoni inimese nakatumine. Covid-19 tõttu on surnud ligi 100 000 inimest, neist 62 viimase ööpäeva jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles