Vseviov: Lukašenka eesmärk on luua segadust ja lõhestada (3)

BNS
Copy
Jonatan Vseviov.
Jonatan Vseviov. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Välisministeeriumi kantsler Jonatan Vseviov ütles esmaspäeval ETV saatele «Välisilm» antud intervjuus, et Valgevene režiimi liidri Aljaksandr Lukašenka eesmärk on kriisi tekitamine, mitte migrantide Euroopa Liitu aitamine.

Kuigi viimastel päevadel on olukord Valgevene-Poola piiril pisut rahunenud, on lõplikke järeldusi vara teha, märkis Vseviov. Tema hinnangul on hübriidrünnaku eesmärk Poola ehk samas ka Euroopa Liidu piiril selgitatav kolme osaga.

«Ajada meid segadusse, püüda meid lõhestada ja saavutada Lukašenkale legitiimsus ja seeläbi ka sanktsioonidest vabanemine,» selgitas ta.

Vseviovi sõnul aitab selle vastu vaid sanktsioonide karmistamine.

«Meie poliitika on olnud selle vastu selgust luua, ühtsust demonstreerida ja näidata, et selline ründamine päädib vaid sanktsioonide karmistamisega. Nüüd on terve rida otsuseid tehtud, Euroopa Liidu välisministrid on andnud poliitilise mandaadi täiendavatele sanktsioonidele, töö selle kallal käib. Ma möönan, et eetrisse tuleb ka üksjagu müra, aga ma soovitan keskenduda sellele, mida me reaalselt teeme sammude näol,» rääkis ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles