Bulgaarias hukkus süttinud bussis vähemalt 45 inimest (2)

BNS
Copy
Õnnetuskohal
Õnnetuskohal Foto: EPA/Scanpix

Bulgaarias hukkus ööl vastu teisipäeva bussiõnnetuses vähemalt 45 inimest ja seitse toimetati haiglasse.

Bulgaaria avalik-õiguslik raadio teatas viitega politseile, et Struma kiirteel sõitnud Põhja-Makedoonia numbrimärgiga rahvusvaheline liinibuss süttis riigi lääneosas Bosneki küla lähedal põlema, misjärel see rammis kaitsepiiret.

Bosnek asub umbes 40 kilomeetrit Sofiast lõunas.

Buss oli teel Türgist Põhja-Makedoonia pealinna Skopjesse ning salongis viibis kokku 52 inimest: kaks makedoonlasest juhti ja 50 reisijat, kes olid Bulgaaria võimude andmeil Albaania kodanikuid.

Bulgaaria politseiülem Stanimir Stanev ütles Bulgaaria telekanalile bTV, et bussi reisijaist 12 olid alaealised ning teisi sõidukeid õnnetuses ei osalenud.

Siseministeeriumi kõrge ametniku Nikolai Nikolovi sõnul said seitse ellujäänut tõsiseid põletushaavu ja nad on toimetatud pealinna Sofiasse.

Sündmuskohal on käinud juba mitmeid Bulgaaria ministreid ning kohaliku meedia teatel on sinna teel ka Põhja-Makedoonia ja Albaania peaministrid.

Bulgaaria siseminister Bojko Rashkov ütles ajakirjanikele, et ei ole kunagi midagi sellist näinud.

"Keegi ei saa kindlalt öelda, kui palju neid (ohvreid) on ja kes nad olid. Surnukehad on rängalt põlenud ning need tuleb tuvastada ükshaaval," lausus ta.

Bulgaarias on aset leidnud mitmeid inimohvritega bussiõnnetus. 2018. aastal hukkus märja teega juhitavuse kaotanud bussis 17 Bulgaaria turisti.

Ametlikel andmetel hukkus 2019. aastal liiklusõnnetustes umbes 630 ja mullu üle 460 inimese. Bulgaarias on alla seitsme miljoni elaniku.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles