Hollandis jätkuvatel koroonarahutustel võeti kinni veel 21 inimest

Copy
Hollandi Gronineni linn pärast öideid rahutusi.
Hollandi Gronineni linn pärast öideid rahutusi. Foto: Corne Sparidaens/EPA/Scanpix

Hollandi politsei teatas täna, et võttis riigis jätkuvate koroonarahutuste neljandal ööl kinni veel vähemalt 21 inimest, kuid olukord on rahunemas.

Peaminister Mark Rutte nimetas mitu päeva kestnud rahutusi koroonapiirangute vastu «idiootide puhtaks vägivallaks» ning hoiatas, et laual on meetmete karmistamine.

Väikesed rühmad põhjustasid ööl vastu teisipäeva probleeme Zwolles, Groningenis ja Roosendaalis, kuid vägivald ei olnud nii ulatuslik nagu nädalavahetusel suurlinnades.

Politsei võttis Hollandi põhjaosas Zwolles kinni 13 inimest pärast seda, kui linnas kuulutati välja eriolukord hoidmaks ära kavandatud rahutusi.

Ringhääling RTL ütles, et inimesi võeti kinni ilutulestikuvahendite omamise, politsei korrladustele mitteallumise ja selle eest, et neil ei olnud kaasas isikut tõendavat dokumenti.

Lõunapoolses Roosendaalis võeti kinni kaheksa inimest.

Politsei ajas esmaspäeva õhtul noortejõuke laiali ka Groningenis pärast päev varem selles linnas aset leidnud häälekaid proteste.

Pärast koroonapiirangute jõustumist 13. novembril on Hollandis peetud protestide raames kinni üle 150 inimese.

Vägivald algas reedel sadamalinnas Rotterdamis, laupäeval tulid inimesed tänavatele Haagis.

Peaminister Rutte ütles esmaspäeval, et mõistab «pingeid ühiskonnas», kuna pandeemia venib, kuid lisas: «Ma ei lepi kunagi sellega, et idioodid kasutavad puhast vägivalda.»

Valitsus on hoiatanud täiendavate piirangute eest, kui koroonanakkuste hulk praeguste meetmetega ei vähene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles