ÜLEVAADE ⟩ Analüütikud peavad Venemaa sissetungi võimalust väikseks (7)

Karl-Hendrik Pallo
Copy
Vene dessantväelased tänavu septembris suundumas õppustele Zapad. Analüütikute sõnul pole Venemaa õppustest alates oma vägesid Ukraina piiride lähedalt minema viinud. 
Vene dessantväelased tänavu septembris suundumas õppustele Zapad. Analüütikute sõnul pole Venemaa õppustest alates oma vägesid Ukraina piiride lähedalt minema viinud. Foto: Vitali Nevar/Reuters/Scanpix

Ühendriikide väljaanne Bloomberg kirjutas USA luureallikatele viidates, et Venemaa valmistub Ukrainat mitmest suunast ründama. Muret toimuva pärast on avalikult avaldanud ka Ühendriikide välisminister ja Ukraina, analüütikud peavad rünnakut siiski ebatõenäoliseks.

​Ameerika Ühendriigid on Bloombergi teatel Euroopa liitlastele edastanud luureandmed, mis kinnitavad Venemaa sõdurite ja suurtükkide koondamist ettevalmistusena kiireks ja ulatuslikuks rünnakuks Ukrainale mitmest eri suunast.

Ettevalmistused on tehtud puhuks, kui Venemaa president Vladimir Putin annab käsu sissetungiks Ukrainasse, väitsid asjaga kursis olevad allikad. Luureandmeid on uudistekanali andmetel viimase nädala kestel edastatud osale NATO partneritele tõestusena Ühendriikide õigustatud murest Putini võimalike kavatsuste pärast.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles