Itaalia kehtestab vaktsineerimata inimestele täiendavad piirangud (1)

Copy
6. detsembrist kuni 15. jaanuarini saavad restoranide siseruumides süüa ning minna kinno või spordivõistlustele ainult need inimesed, kellel on tõend vaktsineerimise või Covid-19 läbipõdemise kohta.
6. detsembrist kuni 15. jaanuarini saavad restoranide siseruumides süüa ning minna kinno või spordivõistlustele ainult need inimesed, kellel on tõend vaktsineerimise või Covid-19 läbipõdemise kohta. Foto: YARA NARDI

Itaalia valitsus otsustas kehtestada vaktsineerimata inimestele piirangud teatud meelelahutustegevustele, et ohjeldada koroonanakkuste kasvu ja hoiduda lukustusmeetmetest ajal, mil majandus on taas hakanud kasvama.

6. detsembrist kuni 15. jaanuarini saavad restoranide siseruumides süüa ning minna kinno või spordivõistlustele ainult need inimesed, kellel on tõend vaktsineerimise või Covid-19 läbipõdemise kohta. Negatiivsest koroonatestist selleks enam ei piisa.

Valitsuse uue määrusega muudeti vaktsineerimine kohustuslikuks teiste seas politseitöötajatele, sõjaväelastele ja kõigile haridustöötajatele. Varem oli see kohustuslik ainult tervishoiu- ning hoolde- ja vanadekodude töötajatele.

Peaminister Mario Draghi ütles, et meetmed on vajalikud takistamaks nakatumiste aeglast, kuid kindlat kasvu.

«Me oleme hakanud naasma normaalsusse. Me tahame seda normaalsust säilitada,» ütles Draghi pressikonverentsil pärast seda, kui valitsus uued meetmed ühehäälselt heaks kiitis.

6. detsembrist kuni 15. jaanuarini on rohelist passi vaja ka hotellis peatumiseks või regionaalse ja kohaliku ühistranspordi kasutamiseks. Varem oli roheline pass vajalik ainult ühistranspordi kaugliinidel.

Vajaduse korral võidakse piirangute kehtivust pikendada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles