ÜLEVAADE ⟩ Valgusfooriliit seab Saksamaal eesmärke ilma rahaallikateta

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Roheliste kaasjuhid Annalena Baerbock (vasakult) ja Robert Habeck, SPD kantslerikandidaat Olaf Scholz ning FDP juht Christian Lindner poseerivad koalitsioonikõneluste lõpetamise järel Berliinis. 
Roheliste kaasjuhid Annalena Baerbock (vasakult) ja Robert Habeck, SPD kantslerikandidaat Olaf Scholz ning FDP juht Christian Lindner poseerivad koalitsioonikõneluste lõpetamise järel Berliinis. Foto: FABRIZIO BENSCH/Reuters/Scanpix

Kriitikud heidavad Saksamaa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalide koalitsioonileppele ette ilusate lubaduste jagamist ilma nende rahastamisallikat mainimata, kuid veel teravam on pahameel tulevase võimuliidu otsuse pärast mitte tormata kohe uusi koroonapiiranguid seadma.

«Olukord on tõsine. Me peame end uuesti kokku võtma, et neljandast [koroona]lainest üle saada,» ütles tulevane sotsist valitsusjuht Olaf Scholz üleeile võimulepet tutvustades.

Kuigi ta lubas, et kantsleriameti juurde loodav kriisistaap alustab tööd juba enne uue valitsuse ametisse saamist, kulub veel mõnda aega, kui Sotsiaaldemokraatlikust Parteist (SPD), erakonnast Liit 90/Rohelised ning Vabast Demokraatlikust Parteist (FDP) koosnev nn valgusfoorikoalitsioon tegudeni jõuab. Seda kinnitas ka roheliste kaasesimees Annalena Baerbock ARD eetris, kui ütles, et valitsusliit on andnud endale «kümme päeva, et vaadata, kas oleme tõhustusdooside ja kaitsemeetmete puhul piisavalt palju teinud».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles