Soome jätab sel aastal ära iseseisvuspäeva presidendi vastuvõtu

Copy
Ilutulestik Soome iseseisvuspäeval.
Ilutulestik Soome iseseisvuspäeval. Foto: VESA MOILANEN

Soome jätab sel aastal koroonaolukorra halvenemise tõttu ära iseseisvuspäeva presidendi piduliku vastuvõtu lossis, teatas neljapäeval president Sauli Niinistö.

Sel aastal pidi vastuvõtul austust avaldatama eriti tervishoiutöötajatele. Terviseohutuse kaalutlustel on tühistatud ka sõjaveteranide pidulik vastuvõtt.

«Soomes on koroonaviiruse olukord kiiresti halvenenud. Piirangud on alates eelmisest nädalast karmistatud ja karmistamist oodatakse ka edaspidi,» seisis presidendiameti avalduses.

Niinistö sõnul on presidendikantselei järginud kehtivaid koroonapiiranguid ja sellealaseid soovitusi kogu pandeemia vältel. Koroonapassi ei saa aga seaduse kohaselt banketikülalistelt nõuda ega kontrollida.

«Paraku jätab seadus lünga, mis takistab koroonapassi nõudmist ja kontrollimist avaliku sektori ametlikel üritustel, näiteks taasiseseisvumispäeva vastuvõtul,» seisis teadaandes.

Niinistö kinnitusel saavad kõik sel aastal iseseisvuspäeva vastuvõtule kutsutud kutse järgmisel aastal peetavale pidulikule vastuvõtule.

«Vabandame sügavalt vastuvõtule ja veteranide tseremooniale kutsutute ees ürituste ärajäämise pärast,» lisati avalduses.

Niinistö lubadusel korraldatakse veteranidele eraldi üritus, kui pandeemiaolukord seda võimaldab.

Soome iseseisvuspäev on 6. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles