Samal ajal kui Pariis ja London vaidlevad, kelle süül jõuab üle La Manche’i väina rekordiliselt migrante ning kes vastutab umbes 30 inimese uppumise eest lainetes üleeile, valmistuvad Prantsusmaa rannikul viibivad põgenikud asuma ohtlikule mereteele.

Uudis kümnete inimeste hukkumisest La Manche’i väinas on mõistagi jõudnud ka isetekkelisse migrandilaagrisse Dunkerque'i külje all, kus pole ei tualette ega voolavat vett. Kõik seal viibivad inimesed teavad, et sama saatus võib tabada neidki, kuid kedagi see merele suundumast tagasi ei hoia.

Suur osa Prantsusmaa rannikul Ühendkuningriiki pääsu otsivatest inimestest on Iraagi kurdid. Üks neist on Mira, kes ütles The Guardianile, et lahkus kodulinnast As-Sulaymānīyah’st seetõttu, et seal lihtsalt «pole elu».

Nagu Miragi, on mitmed Dunkerque'i lähistel viibijad jõudnud Euroopa Liitu Valgevene kaudu.

Muhammed, kes The Guardiani ajakirjaniku väitel näeb välja palju vanem kui 17-aastane, nagu ta ise väidab, kirjeldas, et ta lendas esmalt Katari ja siis Minskisse, misjärel ületas Poola piiri. Edasine tee läbi Saksamaa Põhja-Prantsusmaale läks juba libedalt.

Kommentaarid (2)
Copy