POSTIMEES LEEDUS ⟩ Leedust migrantide tagasisaatmine võib pikale venida (3)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Suvel paigutati migrante ka piirivalverajatistesse. Praeguseks on peaaegu kõik migrandid kolitud ümber kinnistesse keskustesse. 
Suvel paigutati migrante ka piirivalverajatistesse. Praeguseks on peaaegu kõik migrandid kolitud ümber kinnistesse keskustesse. Foto: Lukas Balandis/15min.lt/scanpix

Suve alguses Valgevenest Leedule suunatud rändesurve on asendunud küsimusega, mida teha 4000 migrandiga, kes on paigutatud ajutistesse keskustesse.

Selle aasta algusest on illegaalselt Leedu piiri ületanud üle 4200 inimese, neist umbes 3500 on palunud asüüli. Praeguseks on läbi vaadatud umbes 2400 taotlust, millest positiivse vastuse on saanud vaid kaheksa. 800 juhtumit on praegu menetlemisel.

«Ajaga positiivsete asüülitaotluste osakaal suureneb,» ütles Renata Kules ÜRO pagulasabi ameti (UNHCR) Leedu osakonnast. «Meie suhtluses valitsusega ütlevad nad tavaliselt, et keerulisemad juhtumid pannakse kõrvale. Praegu tegeletakse kiirendatud protseduuriga. Seda soovitakse teha võimalikult kiiresti ja juhtumid, mis vajavad rohkem tähelepanu, pannakse kõrvale.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles