Riigid piiravad lennureise Lõuna- Aafrikast

Postimees
Copy
Reisijad eile järjekorras koroonaviiruse PCR-testi tegemiseks Johannesburgi rahvusvahelises lennujaamas.
Reisijad eile järjekorras koroonaviiruse PCR-testi tegemiseks Johannesburgi rahvusvahelises lennujaamas. Foto: SUMAYA HISHAM/REUTERS/Scanpix

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) hinnangul on reisipiirangute kehtestamine Aafrika lõunaosa riikides tuvastatud koroonaviiruse uue variandi omikrontüve kartuses ennatlik, kuid nii Euroopa Liit kui ka mitu riiki eraldi keelas eile lennud mutatsiooni leviku piirkonnast.

WHO teatel kulub teadlastel Lõuna-Aafrikas avastatud uue viirusevariandi mõju mõistmiseks mitu nädalat. «WHO soovitab riikidel kasutada reisimeetmete kehtestamisel riskipõhist ja teaduslikku lähenemist, me ei soovita reisipiiranguid kehtestada,» ütles organisatsiooni pressiesindaja Christian Lindmeier.

Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen aga teatas kavatsusest tõmmata Euroopa Liidus hädapidurit ja peatada lennuliiklus Aafrika lõunaosaga. Paljud ühenduse riigid ja muud maailma maad olid seda selleks ajaks juba teinud.

Näiteks Holland ja Ühendkuningriik seiskasid lennud Lõuna-Aafrika Vabariigist (LAV), Botswanast, Namiibiast, Zimbabwest, Svaasimaalt ja Lesothost. Itaalia, Prantsusmaa, Iisrael ja Singapur panid keelunimekirja lisaks eelmainitutele Mosambiigi. Tšehhi keelab aga tänasest riiki sisenemise kõigil, kes on Aafrika lõunaosas veetnud kauem kui 12 tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles