Austraalia avastas riigis esimese koroonaviiruse omikrontüve juhtumi

Copy
Koroonaviirus. Illustratsioon.
Koroonaviirus. Illustratsioon. Foto: Shutterstock

Sydney terviseametnikud teatasid pühapäeval, et leidsid Austraaliast esmakordselt koroonaviiruse omikrontüve, kui testitud oli kahte Lõuna-Aafrikast Sydneysse jõudnud reisijat.

Uus-Lõuna-Walesi tervishoiuvõimud kinnitasid, et viisid läbi kiireloomulise genoomianalüüsi ja tegid kindlaks uue tüve olemasolu kahel laupäeval Sydneysse jõudnud reisijal.

Mõlemad nüüdseks isolatsiooni paigutatud reisijad jõudsid Austraaliasse Qatar Airwaysi lennuga läbi Doha. Tervishoiuametnikud kinnitasid, et haigusnähte neil ei esinenud, samuti olid nad täielikult vaktsineeritud.

Ülejäänud samal reisil Lõuna-Aafrikast tulnud 12 inimest andsid negatiivse testitulemuse, kuid nad on paigutatud karantiini. Karantiinis on kõik 260 Doha lennu reisijat ja meeskond.

Lennuk maandus samal päeval, millest alates Austraalia keelas Lõuna-Aafrika Vabariigist ja Zimbabwest riiki tulevad lennud.

Maailma terviseorganisatsioon (WHO) määratles omikrontüve murettekitavana ja ütles, et võtab mitu nädalat aega, kuni saab selgeks, kas omikrontüvi tähendab olulisi muutusi vaktsiinide, testide ja ravi osas ning milline on selle puhul haiguse raskusaste.

Austraalia kehtestas alates eelmise aasta 20. märtsist ühed maailma kõige karmimad koroonapiirangud. Alles pärast enam kui 18 kuud kestnud piirisulgu said täielikult vaktsineeritud inimesed võimaluse reisimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles