Suurbritannia jõustab teisipäeval uued koroonareeglid

Copy
Reisijad Londoni Heathrow lennujaamas.
Reisijad Londoni Heathrow lennujaamas. Foto: Reuters/ScanPix

Suurbritannia jõustab teisipäeval uued koroonareeglid, reageerides koroonaviiruse uue Omikroni tüve esimestele juhtudele, mis on seotud Aafrika lõunaosast saabunud reisijatega.

Briti terviseminister Sajid Javid ütles, et Inglismaal on alates teisipäevast kohustuslik kanda maski kauplustes ja ühistranspordis. Ta lisas ka, et pered võivad siiski planeerida jõule nagu tavaliselt, seda hoolimata uutest reeglitest.

Valitsuse veebilehele postitatud info kohaselt peavad alates teisipäevast kõik Ühendkuningriiki saabuvad reisijad tegema PCR-testi kaks päeva pärast saabumist ning jääma eneseisolatsiooni kuni negatiivse tulemuse saamiseni.

Peaminister Boris Johnson teatas karmimate meetmete kehtestamisest juba laupäeval kiiruga korraldatud pressikonverentsil, kuid ei täpsustanud, millal need jõustuvad.

Valitsus tühistas maskinõude juulis Inglismaa jaoks, kuid Šotimaa, Wales ja Põhja-Iirimaa jätsid selle jõusse.

Koroonaviiruse uue Omrikoni tüve avastamise tõttu on keelatud ÜK-sse saabumine 10 Aafrika lõunaosa riigist, kuid Javid möönis, et sajad reisijad saabusid reedel lendudega Lõuna-Aafrika Vabariigist ilma, et neid oleks testitud.

«Ma arvan, et kiirus, millega me tegutsesime, poleks saanud olla suurem,» ütles terviseminister BBC televisioonile.

Opositsioonis leiboristid kritiseerisid valitsust, et see on teinud pärast omikroni ilmumist taas liiga vähe ja liiga hilja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles