Soome keelab reisijate saabumise mitmest Aafrika lõunaosa riigist

Copy
Vaade Helsingile.
Vaade Helsingile. Foto: Wikipedia.org

Soome keelab välismaalastest reisijate saabumise mitmest Aafrika lõunaosa riigist, kus on avastatud koroonaviiruse uus Omikroni tüvi, otsustas pühapäeval valitsus.

Piirang jõustus pühapäeval kell 15 ja kestab 19. detsembrini. See kehtib reisijatele, kes on viimase 14 päeva jooksul olnud Botswanas, Eswatinis (end Svaasimaa), Lõuna-Aafrika Vabariigis, Lesothos, Mosambiigis, Namibias või Zimbabwes.

Otsus tähendab seda, et neis riikides viibinud inimestel ei ole võimalik pääseda Soome, ilma et nad esitaks tõendi täieliku vaktsineerimiskuuri läbimise kohta. Soome võib tulla vaid erakorralistel põhjustel nagu pakilised pereasjad või muud pakilised personaalsed põhjused.

Soome kodanikud või Soomes alaliselt elavad välismaalased saavad alati naasta Soome, kuid ka nemad peavad tegema testid ja jääma karantiini.

Soomel ei ole otselende Aafrika lõunaosa riikidesse. Tavaliselt saabutakse Amsterdami, Frankfurdi, Müncheni, Pariisi ja Zürichi kaudu.

Sotsiaal- ja terviseministeerium on seisukohal, et Aafrikas avastatud uus koroonatüvi võib nõrgestada oluliselt epideemiaolukorda Soomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles