ÜLEVAADE ⟩ Teine katse viis Anderssoni nõrga vähemusvalitsuse eesotsas Rootsit juhtima

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Sotsiaaldemokraatide esimees ja senine Rootsi rahandusminister Magdalena Andersson (esiplaanil paremal) naudib eile pärast parlamendis peaministriks valimist seniste valitsuskolleegide Per Bolundi (vasakult), Lena Hallengreni, Anna Ekströmi, Ardalan Shekarabi ja Ann Linde aplausi. 
Sotsiaaldemokraatide esimees ja senine Rootsi rahandusminister Magdalena Andersson (esiplaanil paremal) naudib eile pärast parlamendis peaministriks valimist seniste valitsuskolleegide Per Bolundi (vasakult), Lena Hallengreni, Anna Ekströmi, Ardalan Shekarabi ja Ann Linde aplausi. Foto: Jonas Ekströmer/EPA/Scanpix

Ootuspäraselt hääletati Magdalena Andersson eile teist korda vähem kui nädala jooksul Rootsi valitsusjuhiks. Peale esimese naissoost peaministri saab riik üle 15 aasta ka üheparteivalitsuse, kui parlamendis vähem kui kolmandikku saadikukohtadest hoidvad sotsiaaldemokraadid jätkavad võimul ilma partneriteta.

«Keegi peab ju siin riigis peaminister olema ja mingit muud alternatiivi ei näi olevat,» möönis sotside juht ja senine rahandusminister Andersson pärast hääletust ajakirjanike ette astudes. Tema sõnul oleks sotsiaaldemokraadid hea meelega jätkanud koalitsioonis rohelistega, kellega nad on seni võimu jaganud, kuid üksi valitsedes saab olla tegudes konkreetsem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles