G7: väga nakkav omikrontüvi nõuab kiiret tegutsemist (12)

Copy
Koroonatestimine.
Koroonatestimine. Foto: Mihkel Maripuu

Koroonaviiruse uus omikrontüvi on väga nakkav ja nõuab kiiret tegutsemist, ütlesid esmaspäeval tööstusriikide ühenduse G7 tervishoiuministrid, kiites Lõuna-Aafrika Vabariigi eesrindlikku tööd tüve avastamisel ja maailma hoiatamisel.

«Üleilmne kogukond on silmitsi uue, esmapilgul väga nakkava Covid-19 variandiga, mis nõuab kiiret tegutsemist,» ütlesid terviseministrid erakorralise kohtumise järel tehtud avalduses.

Ministrid toonitasid strateegilist vajadust tagada ligipääs vaktsiinidele ning lubasid, et peavad kinni lubadusest vaktsiine annetada ning uurimis- ja arendustööd toetada.

Samal ajal lubati ka tegelda vaktsiiniga seotud libainfoprobleemiga, mille tõttu on osas maadest immuniseerimisele vastu hakatud.

Uus kohtumine toimub detsembris, ütlesid ministrid, lubades teha tihedat koostööd Maailma terviseorganisatsiooni (WHO) ja rahvusvaheliste partneritega, et omikrontüve kohta infot jagada.

Lõuna-Aafrika teadlased teatasid läinud nädalal, et on avastanud uue viirusevariandi, millel on vähemalt kümme mutatsiooni, võrreldes beetatüve kolme ja deltatüve kahega.

Omikrontüve avastamine tõi kaasa paanilise reisipiirangute kehtestamise üle maailma. Reisimise Aafrika lõunaosast on tõkestanud kasvav hulk riike, nende seas Katar, USA, Indoneesia, Saudi Araabia, Kuveit ja mitu Euroopa riiki.

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles