Zjuganov ja Žirinovski protesteerivad valimiseelse ebavõrdsuse pärast

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gennadi Zjuganov ja Vladimir Žirinovski (vasakul) Interfaxi pressikeskuses 14. veebruaril.
Gennadi Zjuganov ja Vladimir Žirinovski (vasakul) Interfaxi pressikeskuses 14. veebruaril. Foto: SCANPIX

Vene presidendiks pürgivate Gennadi Zjuganovi ja Vladimir Žirinovski hinnangul on valimiseelse võitluse tingimused ebavõrdsed.

Esikommunist Zjuganov ja liberaaldemokraatide liider Žirinovski ühisavaldus on pandud üles Vene Liberaaldemokraatliku Partei koduleheküljele, vahendas Interfax.

Pressikonverentsist, kus Zjuganov ja Žirinovski oma rahulolematust väljendasid, ei võtnud osa Õiglase Venemaa kandidaadina riigipeaks pürgiv Sergei Mironov, kuid ta on teatanud oma liitumisest kõnealuse protestiga.

Zjuganovi arvates võib «selliseid valimisi kohe algusest saadik pidada ebaseaduslikeks ja see näitab austuse puudumist meie riigi kodanike vastu, kes astusid ausate valimiste toetuseks välja nii Maneeži kui Puškini väljakul».

Puškini väljakul korraldas rahvakogunemise Vene Liberaaldemokraatlik Partei, Maneeži väljakul aga kommunistid.

Rahvarohked kogunemised leidsid aset ka Akadeemik Sahharovi prospektil, Bolotnaja väljakul ja Tšistõje Prudõ bulvaril.

Kommunistide juhi sõnul järgnevad «poliitiliselt ja moraalselt ebalegitiimsele riigiduumale järgnevad valimised, mis pole sugugi vähem räpased».

Lisaks nõuavad Žirinovski ja Zjuganov presidendikandidaatidele võrdset tele-eetri aega. «Nõuan, et kõik kandidaadid oleksid kõigis uudistesaadetes esindatud võrdselt. Kui härra Putinile eraldatakse reportaažiks 3-5 minutit, siis sama aeg tuleb anda ka meile. Me korraldame iga päev üritusi,» rääkis Zjuganov.

Žirinovski kritiseeris seda, et valimiseelsetest aruteludest ei võta osa presidendikandidaat Vladimir Putin. «Missugune lollus, need pole debatid,» ütles ta.

Žirinovski polnud rahul ka sellega, et Interfaxi pressikeskuses toimunud üritusest ei võtnud osa Mironov ja ta nimetas teda «Putini-meeskonna meheks».

Õiglase Venemaa pressiteenistuse teatel viibis Mironov Omskis ja seetõttu ei saanud võtta osa eilsest pressiüritusest Interfaxis.

Venemaalased valivad presidenti 4. märtsil. Lisaks Putinile, Žirinovskile, Mironovile ja Zjuganovile pürgib riigipeaks miljardär Mihhail Prohhorov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles