Brasiilias algas kohtuprotsess seoses 242 elu nõudnud klubipõlenguga

Copy
Santa Marias asuv ööklubi Kiss.
Santa Marias asuv ööklubi Kiss. Foto: RICARDO MORAES

Brasiilias algas kolmapäeval kohtuprotsess nelja inimese üle, keda süüdistatakse üheksa aasta taguses ööklubipõlengus, mis nõudis 242 inimese elu.

Kaks süüalust on Santa Marias asuva ööklubi Kiss omanikud ja kaks seal toimunud ülikooli peol esinenud bändi liikmed. Nelikut süüdistatakse 242 tapmises ja 636 tapmiskatses.

Juurdluse käigus selgus, et põleng sai alguse ansambli Gurizada Fandangueira esilaulja läidetud signaalraketist, mis läitis omakorda klubi lae, paisates õhku mürgiseid aure, mis muutsid klubi surmalõksuks. Pürotehnika siseruumides kasutamine on Brasiilias keelatud.

Osa pidutsejaid põles surnuks, osa lämbusid.

Juurdlejad avastasid ka, et et klubis ei olnud töötavaid tulekustuteid ja vaid kaks ust inimeste ülerahvastatud tantsupõrandalt evakueerimiseks. Samuti oli asutuse alarmsüsteem kehvemapoolne.

Katastroofis sai viga üle 600 inimese.

Porto Alegres algaval kohtuprotsessil kuulatakse tunnistusi 14 ellujäänult ja 19 teiselt tunnistajalt.

Samuti kuulatakse üle süüalused: Kissi omanikud Elissandro Callegaro Spohr (38) ja Mauro Londero Hoffmann (56), muusik Marcelo de Jesus dos Santos (41) ja muusikaprodutsent Luciano Bonilha Leão (44).

Bändi liikmeid süüdistatakse ka sündmuskohalt põgenemises peolisi ohust teavitamata, ehkki nad seda helisüsteemi kaudu teha oleks saanud.

Kohtuprotsess peaks kestma umbes kaks nädalat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles