Facebook tegi lõpu antivakserite arste ahistanud kampaaniale (1)

Copy
Faebooki ja Meta logo.
Faebooki ja Meta logo. Foto: DADO RUVIC/REUTERS/Scanpix

Facebooki emafirma Meta teatas kolmapäeval, et tegi lõpu koroonavaktsiini vastasele kampaaniale sotsiaalvõrgustikus, millega ahistati meditsiinitöötajaid, ajakirjanikke ja valitud ametnikke.

Sotsiaalmeediahiid sulges Prantsusmaal ja Itaalias vandenõuteoreetikute liikumisega «V_V» seotud kontod.

Märgina pandeemiaga seotud valeteabe jätkuvast survest ujutas liikumine vaktsiini toetavaid postitusi sotsiaalvõrgustikus pahatihti üle kümnete tuhandete kommentaaridega.

«V-V» toetajad «ahistasid massiliselt» inimesi ka YouTube'is, Twitteris ja muudel veebiplatvormidel, kasutades seejuures haakristi või muid pilte ning sõimates arste ja meediatöötajaid vaktsiinide toetamise eest natsideks, märkis Meta.

Ettevõtte jõupingutused tõrjuda oma platvormilt valeteavet ja ahistamist langevad ajale, kui tehnoloogiahiid on silmitsi süüdistustega, et seab kasumi ettepoole kasutajate turvalisusest.

Firma muutis oktoobris oma emaettevõtte nime «Metaks», üritades sotsiaalvõrgustiku skandaalidest räsitud mainelt juhtida tähelepanu oma virtuaalreaalsuse tulevikuvisioonile.

Sotsiaalvõrgustikke analüüsiva ettevõtte Graphika andmeil tegeleb «V_V» «psühholoogilise sissisõjaga», mille sihtmärgiks on vaktsiinitoetajad.

Graphika hinnangul on «V_V»-l umbes 20 000 jälgijat ning rühmitus on seotud vandaalitsemistega haiglates ning vaktsineerimisprogrammide häirimisega, broneerides ja tühistades korduvalt vastuvõtuaegu.

Meta kahjude uurimise juhi Mike Dvilyanski sõnul kasutas vandenõulaste kampaania sõnumirakendust Telegram, et koolitada oma poolehoidjaid ja levitada sõna, keda sihikule võtta.

«Kuigi me ei keela kogu «V_V» sisu, jätkame olukorra jälgimist ja täiendavate rikkumiste avastamisel tegutseme,» ütles Meta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles