Suurbritannia tellis 114 miljonit täiendavat koroonavaktsiini doosi

BNS
Copy
Pfizer BioNTech ja Moderna koroonavaktsiinid.
Pfizer BioNTech ja Moderna koroonavaktsiinid. Foto: Shutterstock

Briti valitsus tellis kolmapäeval ravimihiidudelt Pfizer-BioNTechilt ja Modernalt 114 miljonit täiendavat koroonavaktsiini annust, et hoogustada järgmise kahe aasta jooksul oma kaitsesüstimise kampaaniat.

Tellimused 60 miljonile Moderna ja 54 miljonile Pfizer-BioNTechi vaktsiiini doosile tulevad ajal, mil võimud on omikrontüve väljailmumise järel hoogustamas oma tõhustusprogrammi.

Riik on seadnud eesmärgiks teha kahe kuu jooksul kolmas kaitsesüst kõigile üle 18-aastastele, olles vähendanud kolmele kuule eelmisest vaktsineerimisest möödunud aega.

«See on riiklik missioon ning meie parim relv viiruse ja selle variantidega toimetulekuks on süstid ära teha,» ütles terviseminister Sajid Javid.

Uutest tellimustest teatades lisas terviseministeerium, et Suurbritannia on jätkuvalt pühendunud 2022. aasta keskpaigaks 100 miljoni doosi annetamisele «abivajavatele riikidele».

Ühtlasi märgiti, et Ühendkuningriik on aasta lõpuks annetanud üle 30 miljoni annuse.

Lääs, sealhulgas Suurbritannia, on sattunud terava kriitika alla seoses asjaoluga, et vaesematesse riikidesse pole õnnestunud rohkem vaktsiine hankida, kusjuures eksperdid hoiatavad, et see suurendab ohtlike Covidi variantide esilekerkimise ohtu.

Suurbritanniat on koroonapandeemiast üks enim mõjutatud riike – alates eelmisest aastast on surnud umbes 145 000 inimest.

Igapäevane nakatumismäär on endiselt kõrge, kuigi enam kui 80 protsenti 12-aastastest ja vanematest inimestest on saanud kaks süsti ning pea kolmandikul on tehtud ka tõhustusdoos.

Riigis on nüüd registreeritud ka 32 koroonaviiruse omikrontüve juhtumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles