Putin: vastutust kaevanduste turvalisuse eest tuleb karmistada

Copy
Vladimir Putin söetööstuse olukorda puudutaval nõupidamisel.
Vladimir Putin söetööstuse olukorda puudutaval nõupidamisel. Foto: Mihhail Metzel/sputnik/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin nõudis, et karmistataks kaevandustes turvalisuse tagamise nõudeid ja selle valdkonna haldusrikkumised muudetaks üksikasjalikumateks.

«Loomulikult tuleb karmistada vastutust turvanõuete rikkumise eest, see on täiesti silmnähtav asi. On vaja, ja siin olen ma Ivan Mohnatšukiga (Vene söekaevurite ametiühingu juht) nõus, suurendada ametiühingute osa, seda ei ole mõtet karta,» ütles Putin neljapäeval piirkonna söetööstuse olukorda puudutaval nõupidamisel.

Tänase päeva seisuga, märkis Putin, on jooksvate rikkumiste eest ettenähtud halduskaristused. «Aga vaat karistust halduskorras tegevuse lõpetamise näol ei ole ette nähtud,» märkis president.

Ta rõhutas, et mäletab 2010. aasta arutelusid, kartust, et sellise meetme kehtestamisel peatuvad kaevandused kõikjal. «Ei tee nad seda, Mohnatsukil on õigus. Kaevurid peavad tööd tegema, raha teenima. Kas nad hakkavad suvalisel ettekäändel ja vajaduseta ettevõtteid peatama või? Kindlasti mitte!» ütles Putin.

President lisas: «Seepärast on vaja täpsustada vastutust degaseerimisnõuete täitmata jätmise eest ja muuta üksikasjalikumaks haldusrikkumised, seda peab päris kindlasti tegema.»

Kemerovo kuberner Tsiviljov: kaevandustes tuvastati üle 600 rikkumise

Venemaal Kemerovo oblasti Listvjažnaja söekaevanduses toimunud plahvatuses hukkus eelmise nädala neljapäeval 52 inimest.

Sergei Tsiviljov.
Sergei Tsiviljov. Foto: MAKSIM ŠEMETOV/REUTERS/Scanpix

«Koostasime kohe pärast õnnetust töörühma, kontrollisime kõiki söekaevandusi. Nüüd kontrollitakse reserve. Meil on üle 600 rikkumise, kuid neid kõrvaldatakse kohapeal ja ei ole ka ühtki, mille puhul peaks seoses ohuga tööliste tervisele väljastama töö peatamise ettekirjutuse,» sõnas Tsiviljov.

Riikliku keskkonna-, tehnoloogia- ja tuumajärelvalvega tegeleva Rostehnadzori ülem Aleksandr Trembitski ütles, et analüüsitakse enesepäästeseadmete tööd.

«Seoses sellega, et suur hulk kannatanuid ja haiglaravil viibivaid kaevureid said mürgituse, käib enesepääste-, isikukaitsesüsteemide eritelu, kutsuti välja Lõuna-Uurali päästeseadmete Gaiski tehase tootjad, et valida päästevarustust, saadame need ekspertiisi nende töö piisavuse või ebapiisavuse uurimiseks,» ütles Rostehnadzor.

Trembitski lisas, et eritletakse ka plahvatuste automaatse lokaliseerimise süsteemi paigutamist, uuritakse õhu-gaasi kontrollsüsteemi tööd, uuritakse automaatsete gaasisüsteemide tööd.

Rostehnadzori juht kinnitas varasemat Kuzbassi võimude oletust, et õnnetuse põhjustas metaani-õhu segu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles