Blinken ja Lavrov vahetasid ähvardusi (1)

Postimees
Copy
USA välisminister Antony Blinken kohtus Venemaa ametikaaslase Sergei Lavroviga eile Stockholmis OSCE ministrite nõukogu kohtumisel. 
USA välisminister Antony Blinken kohtus Venemaa ametikaaslase Sergei Lavroviga eile Stockholmis OSCE ministrite nõukogu kohtumisel. Foto: Venemaa Välisministeerium/reuters/scanpix

USA välisminister Antony Blinken hoiatas eile Stockholmis Venemaa ametikaaslase Sergei Lavroviga kohtudes ränkade tagajärgede eest, kui Moskva peaks ründama Ukrainat, samas kui Lavrov lubas käsitelda iga katset Krimmi tagasi võtta otsese ohuna Venemaale ning nõudis Washingtonilt julgeolekutagatisi, mis peataks NATO laienemise itta.

«Meil on sügav mure seoses Venemaa plaanidega uueks agressiooniks Ukraina vastu,» ütles Blinken eile Stockholmis, kus ta kohtus Lavroviga Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) ministrite nõupidamise raames.

Ähvardades Moskva vaenutegevusele karmilt vastata, lubas USA välisminister aga ka toetada 2015. aastal Venemaa, Ukraina, Prantsusmaa ja Saksamaa vahel sõlmitud Minski kokkuleppe täielikku rakendamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles