ANALÜÜS ⟩ Droonide mäng Ukrainas teeb ärevaks nii Moskva kui ka Berliini (4)

Jaak-Markus Maamets
, Tartu Ülikooli rahvusvaheliste suhete ringi liige
Copy
Ukraina sõjaväe Türgis toodetud Bayraktar TB2 tüüpi droon tänavu augustis Kiievis iseseisvuspäeva paraadi peaproovi ajal. 
Ukraina sõjaväe Türgis toodetud Bayraktar TB2 tüüpi droon tänavu augustis Kiievis iseseisvuspäeva paraadi peaproovi ajal. Foto: Gleb Garanich/Reuters/Scanpix

Saksamaa uus valitsus saab ametisse ajal, mil Ukrainat ümbritsevad pinged on haripunktis ning Berliini peatne välisminister Annalena Baerbock peab kiiresti võtma seisukoha aina sõjakama Kremli suhtes.

Venemaa liigutab taas oma armeed Ukraina piiri äärde. Ameerika Ühendriikide ja Ühendkuningriigi julgeolekujõud on seekord varasemast enam veendunud, et vägede koondumisele järgneb lähikuudel ka rünnak. Washington mainis muu hulgas, et piiri ääres on nähtud sõjaväe kiirabi, mis viitab, et Venemaa president Vladimir Putin arvestab inimkaotustega. Lisaks liigutatakse vägesid ööpimeduse varjus ja Ukraina vaatlusdroone on rünnatud segajatega.

Kogu konflikti eskaleerumist võib seejuures siduda droonirünnakuga, mille Ukraina relvajõud korraldasid pisut enam kui kuu aega tagasi Ida-Ukrainas.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles