Biden loodab pandeemiavastastele meetmetele mõlema partei toetust

Copy
Joe Biden.
Joe Biden. Foto: Oliver Contreras / POOL

USA president Joe Biden ütles neljapäeval, et koroonaviiruse pandeemia vastu võitlemine ei tohiks olla poliitiliselt lõhestav küsimus ja ta loodab selles osas oma talveplaanidele täielikku toetust.

«See on plaan, mis minu arvates peaks meid ühendama,» ütles president. «Ma tean, et koroonaviirus on olnud väga lõhestav. Meie riigis on sellest saanud poliitiline probleem. See on kurb, kurb teema. See ei tohiks nii olla, aga nii see on olnud,» rääkis Biden.

Biden võttis sõna eelmisel nädalal Lõuna-Aafrikas esmakordselt tuvastatud koroonaviiruse omikrontüve ülemaailmse levikuga seoses.

Seni on Ühendriikides teatatud kahest uue viirusetüvega nakatumisest. Üks neist avastati Minnesotas elaval mehel, kes polnud hiljuti kuskile välismaale reisinud, mis annab märku, et tüvi ringleb juba riigis.

Mehel, kes oli täielikult vaktsineeritud ja saanud kordussüsti, tekkisid kerged sümptomid, mis on juba taandunud, teatasid kohalikud tervishoiuametnikud.

Bideni talvine plaan hõlmab kordussüstide arvu suurendamist kõigile täiskasvanutele, laste vaktsineerimist, koduste tasuta testimiste laiendamist ja tõhustatud kontrolli reisimisel. Muu hulgas peavad Ühendriikidesse saabuvad inimesed tegema pea kohe koroonatesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles