Eoin Drea: Me ei tohiks kunagi demokraatiat enesestmõistetavana võtta

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Iirimaa (pildil) loodus on kohati väga maaliline ja sama võib öelda ka Suubritannia osas.
Iirimaa (pildil) loodus on kohati väga maaliline ja sama võib öelda ka Suubritannia osas. Foto: Shutterstock

Iirlase Eoin Drea sõnul ajalugu kordab end pidevalt, kui me õppetundidest ei õpi. Gegraafilised ja põlvkondlikud erinevused võivad tema sõnul mõjutada poliitikat enam, kui vananenud rühmitamine  parem- ja vasakpoolsuse skaalal. 

Eoin Drea on Wilfried Martensi Euroopa Uuringute Keskuse vanemteadur, tema valdkondadeks on majandus- ja sotsiaalpoliitika. Erinevad meediaväljaanded nagu The Guardian, Politico, Euronews ja The Irish Times on avaldanud tema rohkeid kaastöid. Lisaks on ta Trinity Kolledži ärikooli teadur ja omab doktorikraadi majandusteaduses Corki Ülikoolist.

Iirlane Eoin Drea sõnul ei tööta enam traditsiooniline klassifikastioon, kuidas inimesi sotsiaalsetesse rühmadesse liigitatakse. „Ei saa rääkida vaid töölisklassist ja keskklassist, vasak või parempoolsetest,“ ütles ta. Tegelikult on sotsiaalpoliitiline pilt tema arvates palju laialivalguvam ning põhineb rohkematel väärtussüsteemidel. Drea rõhutas, et suuremad erinevused on põlvkondade vahel ning ka geograafiline erinevus on märgatav. Ta tõi näiteks, et Budapesti ja ülejäänud Ungari meelsus on täiesti erinevad nagu on see nii ka Londonis ja ülejäänud Inglismaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles