Portugali siseminister astus avariiga seotud skandaali tõttu tagasi

BNS
Copy
Eduardo Cabrita
Eduardo Cabrita Foto: Reuters/ScanPix

Portugali siseminister Eduardo Cabrita astus reedel tagasi tema ametiautoga juhtunud surmaga lõppenud liiklusõnnetuse tõttu, mis põhjustas skandaali.

«Ma ei saa lubada, et seda juhtumit kasutatakse poliitiliselt valitsuse vastu, seetõttu palusin mind minu ametikohustustest vabastada,» ütles Cabrita ajakirjanikele.

Peaminister Antonio Costa teatas eraldi pressikonverentsil, et rahuldas siseministri tagasiastumisavalduse.

Cabrita tagasiastumine leidis aset ajal, mil Portugali üdlvalimisteni on jäänud alla kahe kuu. Valimised korraldatakse, kuna parlament lükkas tagasi Costa sotsialistide vähemusvalitsuse esitatud 2022. aasta eelarvekava.

Juunis sõitis siseministri ametiauto riigi lõunaosas Evora piirkonnas otsa ühele teetöölisele, kes surma sai. Ministri autojuhile esitati reedel süüdistus kuritegelikus hooletuses. Minister oli õnnetuse ajal ametiautos.

Päev pärast traagilist õnnetust püüdis Cabrita oma autojuhti välja vabandada, öeldes, et maanteel ei olnud hoiatusmärke teetööde kohta. Mõni päev hiljem aga esitas teetöid teinud firma omapoolse selgituse, kinnitades, et kõik vajalikud märgid olid üles pandud.

Cabrita määrati Portugali siseministriks 2017. aastal, peatselt pärast metsapõlengute lainet, mis nõudis rohkem kui saja inimese elu.

Enne seda oli ta Portugali asepeaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles