Lahkuv Tšehhi valitsus tahab vaktsineerimiskohustust üle 60-aastastele

BNS
Copy
Adam Vojtech
Adam Vojtech Foto: AP/Scanpix

Ametistlahkuv Tšehhi valitsus kavatseb anda korralduse üle 60-aastaste inimeste ja teatud valdkondade töötajate kohustuslikuks vaktsineerimiseks, ütles reedel terviseminister Adam Vojtech.

Esialgu ei ole aga teada, kas tema mantlipärija selle ka ellu viib.

Vojtech ütles, et tema ministeerium annab järgmisel nädalal korralduse, mille kohaselt on vaktsineerimiskohustus üle 60-aastastel inimestel, samuti tervishoiu-, politsei- ja päästetöötajatel ning meditsiinitudengitel.

Kava kohaselt peaks korraldus jõustuma märtsis, kuid see ei pruugi ka juhtuda.

Peaminister Andrej Babiši valitsuse vahetab varsti välja uus valitsus, mille moodustasid viis parteid pärast oktoobris peetud üldvalimisi. Uueks peaministriks saab paremtsentrist Petr Fiala.

Uus valitsus peaks ametisse astuma sel kuul. Võimukoalitsioon ja tervishoiuministriks saav Vlastimil Valek on kohustusliku vaktsineerimise vastu ning saab praeguse valitsuse korralduse tühistada kohe pärast uue kabineti ametisseastumist.

10,7 miljoni elanikuga Tšehhis on koroonaviiruse vastu täielikult vaktsineeritud 59,6 protsenti elanikest. Reedel avaldatud küsitluse tulemused näitasid, et ligi 20 protsenti tšehhidest on vaktsineerimise vastu.

Koroonaviirusega nakatumine on Tšehhis tõusuteel. Eelmisel nädalal registreeriti ligi 28 000 uut nakkusjuhtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles