Iirimaa karmistab 9. jaanuarini koroonapiiranguid

Copy
Dublini lennujaam. Foto on illustratiivne.
Dublini lennujaam. Foto on illustratiivne. Foto: CLODAGH KILCOYNE / REUTERS / Scanpix

Iirimaa teatas reedel, et karmistab kuni 9. jaanuarini koroonapiiranguid, seal hulgas sulgeb ööklubid ja taaskehtestab teatud avalikes kohtades sotsiaalse vahemaa nõude, kuna nakatumiste hulk kasvab ning suureneb ka mure koroonaviiruse uue omikrontüve leviku pärast.

Teisipäeval jõustuvad uued reeglid näevad muu hulgas ette sotsiaalse distantsi kõigis baarides, restoranides ja hotellides. Meelelahutus-, kultuuri-, kogukonna- ja spordiüritustel tuleb järgida ruumide mitte rohkem kui 50-protsendise täituvuse reeglit ning kõik osalejad peavad kandma kaitsemaski.

Koju võib üheaegselt kutsuda maksimaalselt kolme teise leibkonna inimesi.

Uutest meetmetest teada andnud Iiri peaminister Micheál Martin rõhutas, et riik «ei naase lukustuse päevadesse».

«See on reeglite kohandamine vastamaks ohule, millega me täna silmitsi seisame, ja kaitsmaks edusamme, mida oleme tänaseks saavutanud,» ütles ta.

«Kui omikron kinnitab kanda ja kui ta on rohkem leviv, siis on väga tõsise kriisi võimalus ilmne,» lisas Martin.

Iirimaal on seni tuvastatud ainult üks omikrontüve juhtum, kuid Martin märkis, et igapäevane nakatumiste arv on endiselt väga kõrge.

Tervishoiuametnikud ütlesid reedel, et viimase ööpäeva jooksul tuvastati 5419 uut nakatumist. Covid-19 on nõudnud umbes viie miljoni elanikuga Iirimaal rohkem kui 5700 elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles