Šveitsi suusakuurordid näevad karantiini tühistamises võimalust ellu jääda

Copy
Zermatti suusakuurort Šveitsi Alpides.
Zermatti suusakuurort Šveitsi Alpides. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / Scanpix

Šveitsi suusakuurordid hingasid kergendatult, kui valitsus tühistas alates laupäevast karantiinireeglid, mis kehtestati koroonaviiruse omikrontüve tõttu ja põhjustasid broneeringute tühistamise laine.

Šveitsi valitsus kehtestas 10-päevase karantiininõude igaühele, kes saabub riikidest, kus on tuvastatud koroonaviiruse uus tüvi.

See hõlmas ka Suurbritanniat, Belgiat ja Hollandit - kolme peamist riiki, kust turistid Šveitsi lumistele mäenõlvadele saabuvad.

Piirang ähvardas nurjata hooajast sõltuva sektori elutähtsa jõuluperioodi ajal, mil püütakse taastuda pandeemia mõjust eelmise talve hooajale.

«See on tohutu kergendus, et karantiininõue, mis oli de facto reisikeeld, on tühistatud,» ütles Šveitsi turismiamet.

Karantiini asemel peavad reisijad tegema enne Šveitsi saabumist PCR testi ning teise testi neli kuni seitse päeva hiljem.

Turismiamet tervitas testisüsteemi, öeldes, et inimesed on juba harjunud testidega ning need annavad külalistele turvatunde ja eemaldavad reiside kavandamisel ebakindluse.

Karantiininõue kehtestati 26. novembril, kuid Šveitsi terviseminister Alain Berset teatas reedel, et see tühistatakse alates laupäevast.

Kohe pärast karantiininõude kehtestamist algasid broneeringute tühistamised.

Ühe 35 suusainstruktoriga mäesuusatamiskooli direktor ütles, et 48 tunniga tühistati 50 protsenti broneeringutest. Peamiselt tegid seda britid.

Samuti tühistati suurel hulgal hotellibroneeringuid jõuludeks ja aastavahetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles