Michigani koolitulistamises kahtlustatava vanemad tabati Detroidis

Copy
James ja Jennifer Crumbley tabati Detroitis.
James ja Jennifer Crumbley tabati Detroitis. Foto: AP/Scanpix

USAs vahistati Michigani koolitulistamises kahtlustatava nooruki vanemad, kes jõuti juba pärast kodust põgenemist tagaotsitavaks kuulutada, teatas kohalik ajakirjandus.–

15-aastase poisi vanematele esitati süüdistus, mis vastab peaaegu surma põhjustamisele, või tapmisele. Kuigi koolitulistamised on Ühendriikides küllalt tavalised, siis harva esitatakse süüdistus ka vanematele.

«Nende süüdistuste sihiks on võtta selle tragöödia osalised vastutusele. See saadaks ühtlasi sõnumi, et vastutus lasub ka relvade omanikel,» selgitas Oaklandi prokurör Karen McDonald.

Koolitulistaja tappis Michiganis Oxfordi väikelinnas teisipäeval neli 14–17-aastast õpilast, lisaks said kuus õpilast ja üks õpetaja haavata.

Uudistekanali CNN teatel võtsid poja vanemad reedel Oxfordi lähistelt pangaautomaadist välja 4000 dollarit, lülitasid seejärel välja oma mobiiltelefonid ja kadusid. Nende tabamise eest jõuti juba välja käia 10 000 dollari suurune vaevatasu.

Politsei tabas paari lõpuks ühest Detroidi tööstushoonest, 50 kilomeetri kaugusel Oxfordist. Nende advokaatide teatel polnud vanemail kavatsust põgeneda, vaid nad lahkusid linnast, sest olid hirmul omaenda ohutuse pärast.

Arvatavalt kasutas poeg püstolit, mille isa vaid mõned päevad mustal reedel ostnud oli. Lisaks oli poeg teinud koolitulistamist kujutavaid joonistusi ning otsinud internetist infot kohtadest, kust oleks võimalik relva jaoks laskemoona osta.

Teisipäeval enne rünnakut oli kooli juhtkond poisi koos vanematega välja kutsunud. Vanemad ei soovinud poissi aga koju viia ja ta läks tagasi klassi. Veidi hiljem suundus ta tualettruumi, kus arvatavalt võttis seljakotist püstoli ja avas sealt väljudes tule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles