Putini poolehoidjaid jääb vähemaks ka sünnilinnas Peterburis

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi vahakujude muuseumis on ühe keha küljes kahe näoga pea. Vladimir Putini nägu on vasakul ja Dmitri Medvedevi oma paremal.
Peterburi vahakujude muuseumis on ühe keha küljes kahe näoga pea. Vladimir Putini nägu on vasakul ja Dmitri Medvedevi oma paremal. Foto: SCANPIX

Ajal, mil Venemaad raputavad protestimeeleavaldused Vladimir Putini valitsemisaja vastu, väheneb tema populaarsus ka sünnilinnas Peterburis.

Kremli-meelse Ülevenemaalise avaliku arvamuse uurimiskeskuse (VTsIOM) küsitluse järgi hääletab Putini poolt lähenevatel presidendivalimistel 47 protsenti valijatest, vahendas AFP.

See on teravas kontrastis eelmiste valimistega. Aastal 2000 kogus Putin Neevalinnas 62- ja aastal 2004 75-protsendise toetuse.

«Uus grupp inimesi, kes on saavutanud korraliku elujärje ja kes tahavad muutusi, on sarnaselt Moskvaga kerkinud esile ka Peterburis,» kommenteeris Peterburis asuva sõltumatu uuringufirma SIA teadusdirektor Roman Mogiljovski.

«Tõsiasi, et Putin on Peterburist pärit ja nö üks meie seast, ei tähenda neile enam ammu midagi, seda kasutati juba ka 12 aastat tagasi,» lisas ta.

Sotsiaalinformatsiooni agentuuri (SIA) andmetel toetab Putini 34 protsenti valijaist, mis on protsendipuntki võrra rohkem Ühtse Venemaa Peterburis kogutud 33-protsendisest toetusest 4. detsembri 2011 riigiduuma valimistel.

Putini valimiskampaania juht Peterburis Vladimir Litivinenko tunnistas, et ajad on muutunud ja tuleb teha tohutuid jõupingutusi, et saavutada enam kui 50-protsendine toetus.

Venemaalased valivad riigipead, kelle ametiaeg kestab kuus aastat, 4. märtsil. Lisaks Putinile kandideerivad Vladimir Žirinovski, Gennadi Zjuganov, Sergei Mironov ja Mihhail Prohhorov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles