Saksamaa uue tervishoiuministri koroonasüngus toob talle tapmisähvardusi ja fänne

Postimees
Copy
Arst ja epidemioloog Karl Lauterbach eile Berliinis ajakirjanike ees, kui sotsiaaldemokraadid nimetasid ta uue valitsuse tervishoiuministri kandidaadiks.
Arst ja epidemioloog Karl Lauterbach eile Berliinis ajakirjanike ees, kui sotsiaaldemokraadid nimetasid ta uue valitsuse tervishoiuministri kandidaadiks. Foto: Florian Gaertner / photothek.de / www.imago-images.de / Scanpix

Saksamaa uue valitsuse tervishoiuministriks kerkiv epidemioloog Karl Lauterbach on koroonaviiruse pandeemia kestel olnud üks enim riigi meedias sõna saanud eksperte, kelle sünged hoiatused ja pidev karmimate piirangute nõudmine on teinud temast rahva seas korraga nii vihaobjekti kui ka usaldusväärsuse kehastuse, seejuures lõhestab tema isik isegi Sotsiaaldemokraatlikku Parteid (SPD).

Kuigi SPD vasaktiiba esindav parlamendisaadik Lauterbach – kahe doktorikraadiga meedik ning Harvardi ülikooli endine õppejõud – näib ideaalne kandidaat sotsist kantsleri Olaf Scholzi valitsuse tervishoiuministri kohale, ei kiirustanud partei tema nime väljahõikamisega.

Süddeutsche Zeitungi kohaselt on tal koduerakonnas üksildase ja tüütu kuju maine, Deutsche Welle hinnangul häirib parteikaaslasi Lauterbachi ekstsentrilisus ja komme end kõigist teistest targemana esitleda.

Kui sage karmimate viirusepiirangute nõudmine viimasel kahel aastal on toonud Lauterbachile kaela pandeemiaeitajate ja vaktsiinivastaste viha, kes kostitavad teda regulaarselt tapmisähvardustega, siis valdava osa sakslaste seas on ta äärmiselt populaarne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles