Biden hoiatas Putinit uute sanktsioonidega (5)

Postimees
Copy
Vladimir Putin ja Joe Biden eilse videokõne alguses. Biden viibis suletud uste taga Valge Maja kriisikeskuses, Putin Sotši residentsis.
Vladimir Putin ja Joe Biden eilse videokõne alguses. Biden viibis suletud uste taga Valge Maja kriisikeskuses, Putin Sotši residentsis. Foto: Mihhail Metzel/AFP/Scanpix

USA president Joe Biden hoiatas oma Vene ametikaaslast Vladimir Putinit veidi enam kui kaks tundi väldanud virtuaalkohtumisel uute sanktsioonide eest, kui Ukraina piirile koondunud Vene väed peaksid Ukraina vastu uue rünnaku korraldama.

«President Biden andis selgelt mõista, et USA ja meie liitlased reageerivad tugevate majandus- ja teiste meetmetega sõjalise eskaleerumise korral,» ütles Valge Maja kohtumise järel avalduses. Selles lisati, et Biden rõhutas toetust Ukraina surveräänsusele ja territoriaalsele terviklikkusele ning kutsus deeskaleerimisele ja naasmisele diplomaatia juurde. Samuti leppisid pooled kokku, et teemat arutatakse edasi vastavates töögruppides. Kreml polnud lehe trükkiminekuks jõudnud kohtumist kommenteerida.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles