Indias kukkus alla helikopter, pardal kaitseväe ülem (1)

Copy
India relvajõudude ülem Bipin Rawat.
India relvajõudude ülem Bipin Rawat. Foto: AP/Scanpix

India lõunaosas Tamil Nadu osariigis kukkus täna alla helikopter, mille pardal oli relvajõudude ülem kindral Bipin Rawat, kes hukkus õnnetuses, teatasid õhujõud. 

Samuti hukkus õnnetuses tema abikaasa.

«Sügava kahetsusega, nüüd on saanud kinnitust, et kindral Bipin Rawat, proua Madhulika Rawat ja veel 11 inimest pardal hukkusid selles kahetsusväärses õnnetuses,» teatas India õhuvägi Twitteris.

Kaitseväe staabiülem lendas Vene päritolu kopteriga Mi-17V5, millega juhtus Coonoori lähedal õnnetus, ütlesid õhujõud Twitteris.

Rawati peetakse peaminister Narendra Modile lähedaseks. Modi sõnul oli Rawat silmapaistev sõdur ja tõeline patrioot, kes aitas kaasajastada riigi relvajõude.

«Tema lahkumine kurvastas mind sügavalt,» kirjutas peaminister Twitteris. «India ei unusta kunagi tema erakordset teenistust.»

Rawat, tema naine ja 12 ohvitseri olid teel kaitsekolledžisse, ütles üks relvajõudude ohvitser AFP-le.

India uudistekanalites näidatud kaadritel lebab kopteri vrakk Nilgirise piirkonnas kolledži lähedal paksus metsas. Põleva vraki ümber on pangedega rahvasumm, mis püüab tuld kustutada. Sõdurid kannavad kanderaamil üht reisijat minema.

Ajakirjanduse andmetel tõusis kopter õhku Suluri õhujõudude baasist Coimbatores ja oli õnnetuse hetkel maandumist alustanud.

Kopter kukkus lähimast maanteest 10 kilomeetri kaugusele, nii et päästetöötajad pidid sündmuspaigale matkama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles