Johnsonit süüdistatakse taas koroonareeglite rikkumises

Copy
Briti peaminister Boris Johnson.
Briti peaminister Boris Johnson. Foto: Adrian Dennis/Reuters/Scanpix

Briti peaministrit Boris Johnsonit süüdistatakse taas valitsuse koroonareeglite rikkumises, sest avalikkuse ette on jõudnud foto, millel ta võtab osa eelmise aasta jõuluviktoriinist.

Peaministrit on tabanud kriitikatulv mullu 18. detsembril Downing Streetil väidetavalt peetud ebaseadusliku jõulupeo tõttu. Ta on jõudnud korduvalt öelda, et talle kinnitati koosviibimise vastavust tollastele koroonareeglitele, ja teatanud sisejuurdluse algamisest.

Nüüd avaldas ajaleht Sunday Mirror Johnsonist foto, mis olevat tehtud kolm päeva enne pidu personali «virtuaalviktoriini» ajal, millega neli kuueliikmelist meeskonda kogus raha heategevuseks.

Jõululõunad ja -peod kui «seltskondlik tegevus» olid eelmisel aastal keelatud, sest Suurbritannias oli koroonaviiruse deltatüve leviku tõttu nakatumine kasvama hakanud.

Siseruumides ei tohtinud koos viibida üle kahe inimese eri leibkondadest, mis tegi lõpu miljonite inimeste jõuluplaanidele.

Vasakpoolse Sunday Mirrori sõnul võttis Johnson viktoriinist osa umbes 15 minutit, esitades ühes voorus küsimusi.

Haridusminiser Nadhim Zahawi lükkas süüdistuse tagasi, öeldes Sky Newsile, et paljud inimesed korraldasid õhtuti Zoomis samasuguseid viktoriine.

Opositsioonilise Tööpartei väitel näitab see, et Johnson ei hooli valitsuse enda kehtestatud reeglitest.

Observeri arvamusküsitluse põhjal on leiboristide toetus tõusnud üheksa protsenti suuremaks kui Johnsoni konservatiividel ja 57 protsenti inimestest leiab, et peaminister peaks tagasi astuma. Kahe nädala eest oli neid üheksa protsendi võrra vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles